Als uitzendkracht van Mona personeelsdiensten BV val je onder de cao voor uitzendkrachten en ben je steeds werkzaam op basis van een uitzendovereenkomst. De uitzendovereenkomst is de arbeidsovereenkomst op grond waarvan je voor de opdrachtgever werkt. De leiding en het toezicht liggen bij de opdrachtgever (een bedrijf waar je via Mona personeelsdiensten komt te werken). Dat betekend dat de opdrachtgever de (werk)instructies op de werkvloer geeft en vertelt wat je moet doen.

In de ABU cao kennen we drie soorten uitzendovereenkomsten. Dat zijn:

1. de uitzendovereenkomst met uitzendbeding;
De uitzendovereenkomst met uitzendbeding wil zeggen dat de uitzendovereenkomst automatisch eindigt wanneer de opdrachtgever aangeeft dat de opdracht is geëindigd.

2. de detacheringsovereenkomst voor bepaalde tijd;
De detacheringsovereenkomst is een uitzendovereenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan. De overeenkomst eindigt automatisch op de laatste dag van deze periode. Meestal is er een datum opgenomen in deze overeenkomst, maar er kan bijvoorbeeld ook een project zijn omschreven.

3. de detacheringsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
De detacheringsovereenkomst voor onbepaalde tijd is een uitzendovereenkomst die is aangegaan voor onbepaalde tijd, dus zonder einddatum.

Verloning

Bij Mona personeelsdiensten BV worden de salarissen wekelijks uitbetaald en de loonstroken elke woensdag via de mail verzonden.

Met ingang van 30 maart 2015 zijn de beloningsregels uit de cao gewijzigd. Uitgangspunt is dat elke uitzendkracht recht heeft op de inlenersbeloning vanaf de eerste werkdag bij de opdrachtgever, behalve wanneer hij tot een van de uitzonderingsgroepen behoort die in de cao worden genoemd. Toepassing van de inlenersbeloning betekend dat je dezelfde beloning ontvangt als de werknemers die werkzaam is in een gelijke of gelijkwaardige functie in dienst van de opdrachtgever.

blog-4

Pensioen

Het pensioen word geregeld via STIPP. Dit staat voor stichting pensioenfonds voor personeelsdiensten. Afhankelijk van het aantal gewerkte weken voor Mona personeelsdiensten BV kom je in aanmerking voor basisregeling of plusregeling. Op www.stippensioen.nl vind je meer informatie over de pensioenregelingen. Uiteraard kan je ook telefonisch informatie opvragen bij Mona personeelsdiensten BV.

Basis verzekering

Wie in Nederland woont of werkt, moet een basisverzekering afsluiten. Iedereen van 18 jaar en ouder die in Nederland loon, uitkering of pensioen ontvangt, is verplicht een basis zorgverzekering af te sluiten. Deze verzekering vergoedt de belangrijkste zorg die een persoon nodig kan hebben, zoals de huisarts, het ziekenhuis en medicijnen.

In samenwerking met Hollandzorg zorgen wij ervoor dat ook de buitenlandse uitzendkrachten bij ons goed verzekerd zijn.

Wilt u meer informatie over deze dienst? Of heeft u een andere vraag? Neemt u dan gerust contact op met één van onze goed opgeleide intercedenten

 

Mona personeelsdiensten BV regelt alles tot in de puntjes en daar hoort uiteraard ook vervoer van en naar de werkplek toe bij.

Ben jij op zoek naar een leuke baan in een plezierige werkomgeving? vul hieronder je gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Wij maken graag een afspraak bij ons op kantoor om samen te bespreken wie je bent en wat je precies zoekt zodat wij een perfecte match kunnen maken waar iedereen blij van wordt.